Start

Mijn eerste poging tot het maken van een familie website dateert denk ik uit 1997, helemaal zeker weten doe ik dat niet.

Na onze terugkeer uit Nepal heb ik destijds de website opgezet zoals die de afgelopen jaren gefunctioneerd heeft. Een paar maanden geleden heb ik besloten om daar definitief een streep door te zetten en onze familie website helemaal vanaf de grond opnieuw op te bouwen, leiddraad zal daarbij vooral zijn: Onze levensgeschiedenis.

We waren al een paar jaar van plan om meer over ons leven aan het papier toe te vertrouwen, zodat ons  nageslacht een beetje meer weet over ons. Ik voel het als een gemis dat ik zelf zo weinig weet van en over mijn voorouders. Toen ik dat combineerde met het opzetten van een nieuwe website dacht ik: dat is het!

Nieuwe opzet

We gaan beiden ons levensverhaal op de website zetten zodat al onze kinderen en kleinkinderen en wat daarna komt het kunnen lezen. Alleen wel met een restrictie, delen zullen afgeschermd worden en alleen voor familieleden en goede vrienden zichtbaar zijn.

Het eerste deel gaat over onszelf, het deel erna over ons voorgeslacht en een stamboom, daarna een gedeelte met anecdotes uit ons leven, vervolgens beeldmateriaal in de vorm van foto's en video's, een aparte verwijzing naar onze weblog (blog) en als laatste links naar andere interessante websites, een sitemap en de gelegenheid om te reageren.

Hulp

Ik ben nog lang niet halverwege en ik krijg er steeds meer plezier in! Langzaam maar zeker komen er meer herinneringen boven drijven, kortom het wordt steeds leuker om te doen. Alleen heb ik daar wel jullie hulp bij nodig.

Onder het menu 'kruimeltjes' komen allerlei anecdotes. Weten jullie nog een voorval uit het verleden, vrolijk en blij, spannend of misschien verdrietig, stuur het alsjeblieft naar me op zodat we het geheel zo compleet mogelijk kunnen maken. Ook als jullie fouten constateren of aanvullende info hebben, geef het s.v.p. aan mij door.

Veel leesplezier allemaal!

Jan